Våre leverandører

Her er en oversikt over våre leverandører og litt informasjon om hver enkelt. Klikk på logoen for hjemmeside til hver leverandør.

Albert Ziegler GmbH, Giengen an der Brenz, Tyskland har siden 1891 vært den ledende produsent av brann- og redningsbiler, pumper og motorsprøyter, slangepleiesystemer, etc. etc. i Tyskland og en godt forankret sølv plassering i Europa. Et firma med langetradisjoner etablert av Albert Ziegler og nå totalt mer enn 1000 ansatte. I 2013 ble Ziegler en del av China International Marine Containers (Group) Ltd, CIMC som er verdens ledende av logistikk og energi utstyr, dvs. bl.a. verdens største produsent av kontainere og med mer enn 65 000 ansatte worldwide. Ziegler har 100 % eide datterselskaper i flere land i Europa og Asia bla: Ziegler Brandweertechniek B.V, Winschoten, Nederland som er vår leverandør av brann- og tankbiler siden 2004.

Ziegler visjon er «vi leverer sikkerhet» som et uttrykk på den Worldwide tillit som kundene har til Ziegler produkter. Typisk tysk, teknikk, teknikk i førersetet og derved absolutt teknisk førende på løsninger og kvalitet og Ziegler kunne godt ha benyttet Mercedes visjonen «Das Beste oder nichts» om ikke Mercedes hadde tatt det. Tysk teknisk grundighet kjennetegner Ziegler fra A-Å og nye takter er større fokus på design dvs. synsinntrykket relatert til farger, merking, former etc. etc.

Ziegler legger stor vekt på kvalitet, miljø og godkjenninger (standarder) og deres visjon etter å ha blitt en part i CIMC Group «å bli en Worldwide lendende produsent av brann og redning løsninger for å være med å beskytte offentlig sikkerhet.

Alle Ziegler firmaer i CIMC Group er selvfølgelig ISO 9001 og de fleste også ISO 14001 sertifisert.

Produkter:

Braco har siden 2004 levert Ziegler ALPAS (Aluminium Panel System) påbygg på det norske marked. Dette er et unikt patentert påbygg som ingen andre påbyggene kan oppvise maken til. Kvalitet på en brannbil iht. Zieglers filosofi starter innen ifra med fokus på høy teknisk kvalitet og egenskaper uten først og fremst fokus på lav pris. ALPAS påbygget er selvbærende, oppbygget av Sandwich 50 mm aluminiums paneler dvs. dobbelt påbygg hvor alle panelene før de skrus sammen blir heleloksert, eneste påbygg som er isolert og har integrerte føringsspor i alle vegger og gulv for 100 % fleksibel innredning da ingen krav til bærende innervegger. Ziegler ALPAS er eneste påbygg i aluminium på markedet som er dobbelt og heleloksert og det skiller seg derved klart ut fra «enkelt påbygg» oppbygd med kun plater eller «stenderverk med plater». Ziegler ALPAS påbygg er et klart mer påkostet påbygg men vurderer kunde det opp mot alle de innebygde fordeler det gir bruker, lang problemfri levetid samt brannbilen får optimale kjøreegenskaper grunnet ekstremt stabilt og vridningsstivt dvs. kraft ned over hjulene og ikke sidevis (vinglete).

Alle paneler korrosjons behandles innvendig (Mercanol) for lang levetid og Ziegler gir minimum 10 års garanti på sitt ALPAS påbygg som eneste påbygger. Ziegler produkter som også har blitt godt introdusert i flere 10 år på det norske marked er Ziegler Ultra Compact og Ultra Power (UP) motor-sprøyter. Ultra Power er siden sin introduksjon i 2000 levert i feler hundre til brannvesen, sivile entreprenører og Sivilforsvaret. Nå UP4 med siste nye utgave av VW Polo motor. Ziegler slangevaskemaskiner er nå også i fokus mht. rengjøring og kampanjen «brannmenn mot kreft».

Vår erfaring:

Braco AS har representert Ziegler i Norge siden 1969 og man kan vel si at alle dets produkter er godt kjent på det norske marked mht. tysk kvalitet på sitt beste. Ziegler pumpen med sin kan man si geniale enkle konstruksjon og Trokomat Plus evakueringsautomatikk som er identisk på alle bilpumper og motorsprøyter. Fortsatt mange gamle brannbiler i drift med Ziegler frontpumper fra 60 og 70 tallet og Ziegler kan fortsatt levere deler til disse og det er litt unikt da delegaranti faktisk ikke bare er minst 20 år men 40 år +++. Ziegler Ultra Power motorsprøyte fortsatt med VW motor som det absolutt beste valg er en «bestselger» til brannvesen og Sivilforsvaret som har kjøpt inn nærmere 200 stk. siden Braco inngikk en rammeavtale. Vår erfaring at Ziegler motto «We provide safety» holder hva det lover.

 

www.ziegler.de (Tyskland) og www.zieglerbrandweertechniek.nl / www.zieglerfirefighting.com (Nederland)

 

Bronto Skylift AB OY, Tampere, Finland er global markedsleder på hydrauliske plattformer (lift) montert på lastebil chassis i mer enn 50 år. Bronto utvikler og produserer alle sine lifter i egen regi i Tampere (hovedkvarter) og Pori. Vårt produkt sortiment inkluderer ca. 50 modeller mellom 17 – 112 meteres arbeidshøyde og vår avanserte modell/ modul system betyr at samme bomseksjoner og kurver kan benyttes på flere modeller. Bronto har i løpet av de siste 50 år levert over 7000 lifter til brannvesen og industri kunder Worldwide i over 120 land.

Bronto lager det meste i egen regi mht. selve liften, dvs. forarbeidet stål kommer inn i den ene enden i fabrikken i Pori og ferdig liftenhet (svingstativ med bomseksjon og stige) ferdig testet i jibb og lakkert ut i den andre enden for transport til Tampere for montering på chassis med påbygg. Begge fabrikker er meget moderne mht. maskinpark bl.a. så plasma sveises bomseksjonene dvs. smeltes sammen uten varmespredning (for å unngå at stålet slår seg). Administrasjon og all forskning og utvikling (R&D), delelager etc. er i Tampere.

Bronto Skylift forplikter seg til kontinuerlig å forbedre prosesser og produkter for å redusere det indre og ytre miljø for alle firmaets aktiviteter. Den høye kvalitet på våre lifter betyr pålitelig utførelse, lengre service intervaller og lavt forbruk av deler dvs. Bronto har stort fokus på levetidskostnader i liftens drifts/ levetid som forventes å, avhengig av bruk (år/timer/service), være minimum 25 år.

Bronto ble ISO 9001 sertifisert i 1993 og ISO 14001 siden 1999 (miljø).

Produkter:

Lifter for brannvesen har siden starten vært en topp prioritet for Bronto og flere typer med forskjellige høyder kan tilbys tilpasset den enkelte kundes behov. Basert på årtier med tilbakemeldinger fra kunder og tilpasning til alle gjeldende sikkerhets standarder, har hjulpet til å utvikle Bronto lifter som er optimalt tilpasset de krav som et brannvesen stiller til sin nye lift. Det være seg stabil rekkevidde i alle høyder opptil 30 meter, stor romslig vridbar kurv inkl. full brannutrustning netto 500 kg (brutto 600 kg +), stor slukkekapasitet på pumpe og kanon (min. 3500 l/min), driftssikkerhet og ikke minst 24 timers support f.eks. kl. 0317 til Bronto service team (svensk/norsk) i en kritisk situasjon.

Siden tid er avgjørende for å redde liv og eiendom så er alle Bronto lifter designet for å være kompakte mht. å manøvrere i trafikkbilde og gater for å nå fram til innsatsstedet raskt. Basert på siste teknologi Bronto 5+ elektronikk så vil operatøren raskt og enkelt stille opp liften og kjøre kurven jevnt og raskt til ønsket sted.

Levering av ny Bronto lift inkluderer omhyggelig trening tilpasset kundes behov (ny/ gammel), fjerndiagnostikk og bruker support, årlige service besøk og inspeksjoner, oppgraderinger og reparasjoner og ikke minst delegaranti på minst 25 år.

Hovedkontor for Skandinavia ved Bronto Skylift AB ligger i Vallentuna, Sverige rett utenfor Stockholm.

Vår erfaring:

Braco AS har representert Bronto Skylift i Norge siden 1992 og har i denne perioden levert og i bestilling hele 54 lifter fra 27 - 54 meter. Hva som kjennetegner produkt og service er at nesten alle «gamle» Bronto kunder uten unntak velger en Bronto lift igjen ved neste korsvei og et bedre skussmål kan Bronto vel ikke få. Spesielt siden 2014 så har Bronto F 42/44 RLX er blitt valgt framfor 27-32 meter. Bronto har allerede siden 90tallet hatt sin «extended reach» forkortet er) versjon med ekstra lang rekkevidde dvs. i stedet for standard 22.5 m opp til 29.5 m med 130 kg last i kurven (inkl. full FIRE utrustning som kanon, etc. etc. Siden Bronto Skylift i flere 10år har vært den absolutt ledende produsent så er Bronto de andre liftprodusenter når de lager tilsvarende utgaver med spesifikasjoner veldig lik Bronto lifter mht. funksjoner, kurv og kanons kapasiteter og rekkevidden og det tar Bronto som et positivt signal på at det er de som er i front og hva passer da bedre enn Brontos slagord «Above all».

 

www.bronto.fi eller www.bronto.se

 

 

GENETECH Group, Octeville sur Mer, Frankrike har i mer enn 35 år spesialisert seg i brann, søk og redningsoperasjoner. En essensiell drivkraft i gruppen er innovasjon, basert på et system av kontinuerlig forbedring, kombinert med oppfyllelse av gjellende standarder (EN) og sertifiserings prosesser. GENETECH Group består av flere datterselskaper bl.a. Bio-ex og LEADER som blir presentert her.

LEADER S.A.S er et innovativt firma som i egen regi konstant utvikler, produserer og selger høykvalitets produkter for brann, søk og redning i Europa og har også opprettet datterselskaper i Tyskland, Nord-Amerika, Syd-Amerika og Spania samt Kina. I Leader betyr kontinuerlig utvikling alltid at våre kunder er i sentrum for vår oppmerksomhet som sikrer økt effektivitet og sikkerhet under alle typer innsatser. Vi i Leader lytter til våre kunder mht. å kontinuerlig tilpasse eller utvikle nye produkter tilpasset de nye utfordringer de møter i sin hverdag.

LEADER har siden oppstart i 1985 nå ca. 70 ansatte er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert.

Produkter:

Leader har et meget omfattende sortiment av overtrykksvifter med luftkapasiteter fra 20-400 000m3/t som f.eks. serie NEO bensin (Honda) eller elektrisk (230v/ batteri). Nevenes kan her den nye BatFan 20/45 batteridrevne vifte/ 230V med henholdsvis 20/ 45 min. brukstid og opptil 28 000 m3/t, MT 236 NEO bensindrevne vifte med opptil 51 650 m3/t og EASY 4000 tunellvifte enmannsbetjent (kun 570 kg operativ vekt) med opp til 400 000 m3/t som vi bl.a. har levert til Aurland, Haram og Molde brannvesen. Røkdykkerkameraer type TIC 3.1 og 3.3 ved oppkjøp av ACTIVE PHOTONICS GmbH, skumutstyr som LeaderMix 200-1000 V2, Aeros 2 øvelseskar som vi har levert mange av samt diverse søkeutstyr ved bygningskollaps og jordskjelv etc.

ACTIVE PHOTONICS, Østerrike har siden år 2000 har spesialisert seg i utvikling og produksjon av Thermal imaging cameras, dvs. IR røkdykkerkameraer.

Vår erfaring:

Braco AS har representert LEADER i Norge siden 1992 og alle deres produkter er godt kjent på det norske marked spesielt tidligere trykkautomatiske strålerør og kanoner fra Task Force Tips (TFT) som de var Europa forhandler for, egenproduserte overtrykksvifter, Aeros øvelseskar etc. etc. Alle LEADER produkter har vist sin styrke ved kontinuerlig fokus på forbedring i møte med markedets (brukernes) kontinuerlige krav til bedre og bedre funksjoner og løsninger. Denne utfordring tar LEADER på strak arm med kontinuerlig å ligge i forkant ved markedsundersøkelser.

 

 

 

LUKAS Hydraulik GmbH har siden sent 1940tallet, vært en pioner produsent av hydrauliske produkter. Først kun for industriell bruk men veldig raskt fulgt opp med redningsverktøy. I 1972 var LUKAS den første produsent som utviklet en hydraulisk kutter for redningsarbeid og la derved grunnlaget for hele denne bransjen. Siden 1948 har LUKAS utviklet hydraulisk produkter for et bredt bruker sortiment og i dag kan LUKAS kunder dra nytte av alle disse erfarings år. Ikke kun rednings personale drar nytte av LUKAS kunnskap da LUKAS også tilbyr produkter/ løsninger innenfor Industri og Railway, dvs. på sporingsutstyr som f.eks. levert til Bybanen i Bergen og Oslo Sporveier.

LUKAS er en del av et stort konsern IDEX Corporation som investor i suksessfulle mellomstore produsenter i høyspesialiserte markeder Worldwide. Alle disse firmaer tilhører en gruppe som to ting i fellesskap; «nemlig sterkt teknisk fokus og innovativ styrke». Firmaer som tilhører denne gruppen er bl.a. Vetter og HURST.

Lukas visjon: Pålitelighet i enhver situasjon. En brannmann skal aldri komme i en situasjon hvor en redningsinnsats feiler grunnet ikke tilfredsstillende utstyr. Lukas er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert som alle bedrifter under IDEX paraplyen.

Produkter:

I 2010 så presenterte LUKAS som den første produsenten igjen LUKAS eDRAULIC batteridrevet redningsverktøy på verdens største brannmesse Interschutz i Hannover, Tyskland. De andre produsenter «lo litt av dette» da, men relativt raskt kunne de tilby tilsvarende batteriprodukter på markedet. Lukas generasjon 2.0 er på markedet, slankere og lettere enn generasjon 1.0 samt med dobbel så stor batterikapasitet 5.0 Ah Li-lon high-performance batteri. Det skiller seg ut fra alle andre standard batterier siden dette batteri er spesifikt tilpasset Lukas eDRAULIC mht. full kapasitet til tomt samt fulladet etter 12 måneder fortsatt har mellom 85-90 % kraft igjen. Lukas utvikler kontinuerlig kommer nye versjoner for tilpasning til de stadig økende krav for å kunne takle moderne kollisjonssikre biler. Lukas har bl.a. et tett samarbeide med Mercedes-Benz og under Lukas International Dealer Meeting så stilte Mercedes en splitter ny Mercedes S 320 klasse til rådighet for testing av Lukas utstyr.

Vår erfaring:

Braco har representert LUKAS i Norge siden 1978 og i denne perioden solgt flere hundre komplette sett til brannvesen, industri og Forsvaret. Vår erfaring er at Lukas som tysk kvalitetsbedrift absolutt holder hva de lover mht. kvalitet, soliditet og kraft. F.eks. oppgir ikke Lukas kutte kraft i ton enten det er 130 eller 180 ton siden dette tall angir maks. kraft nesten lukket og ikke med reel åpning rundt en stolpe. Vekt og kraft henger fortsatt sammen og spesielt kraft er 1te prioritet og Lukas uttrykker dette flg. «LUKAS-because you never get a second chance».                      

www.lukas.com

 

Task Force Tips Fire Fighting Equipment (TFT), Valparaiso, USA etablert i 1968 er per dags dato nok verdens mest innovative produsent av produkter innenfor segmentet brannutstyr. TFT visjon er «redder liv og beskytter eiendom ved utvikling og produksjon av innovative slokke løsninger som overgår kunde forventninger». Dvs. kan TFT ikke tilby produkter og løsninger som er bedre enn deres konkurrenter så gjør de ikke det. TFT er beliggende i Valparaiso litt syd for Chicago, USA. Det spesielle kjennetegnet for TFT er utvikling av trykkautomatikk på strålerør og munnstykker for kanon. Fabrikken i Valparaiso er topp moderne utstyrt med CNC dataprogramstyrte maskiner for dreiing, boring etc. av aluminiummaterialet samt spesialavdeling for overflatebehandling av strålerør, munnstykker, kanoner etc. Forskning og utviklings avdelingen er en viktig del av TFT med utviklere (ingeniører) som perfeksjonerer alt ved 3D animasjon.

Task Force Tips er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert.

Produkter:

Det innovative produktspekteret spenner over alt fra strålerør som Ultimatic F07, G-Force Multiforce og Jetmatic samt nå også G-Force Compact, manuelle og fjernbetjente kanoner som Blizfire/ Crossfire og Tornado RC samt diverse skumutstyr som Propak, armaturer etc. TFT har samme filosofi som Mercedes dvs. «det beste eller ingenting» og derfor gir TFT som den eneste produsent 5 års garanti på det meste av sitt utstyr.

Vår erfaring:

Braco har representert TFT via Groupe Leader siden 1992 og direkte TFT fra 2014 som deres forhandler på det norske marked. Vår erfaring er at de brannvesen som først har kjøpt f.eks. trykkautomatiske strålerør fra TFT standardiserer på disse fremover da klart overlegne egenskaper i alle situasjoner som øker effektiv og sikker slukking. Bestseller her har vært Ultimatic F07 men det får nå konkurranse av G-Force Compact. Det at de også raskt kan montere en skumforsats for trinnløs tungt- til mellomskum betyr «multibruk». TFT Blitzfire oscillerende kanon med bakkestativ 20-30-40 grader spredning eller fast har blitt veldig populær da den dekker ønsket mål selv kontinuerlig. Crossfire kanon montert på tak eller Safety bakkestativ med vann eller kombinert vann/ skum munnstykke er også meget etterspurt. Propak komplette skumsystem med 10 l beholder, tungt- og mellomskumrør og skuminnblanding trinnløst fra 0.1-1 % eller 1 – 6 % er solgt i et stort antall. Tornado RC fjernbetjent kanon er levert på flere brann- og tankbiler. TFT produkter lever i høyeste grad opp til det de lover og velges derfor av fler og fler brannvesen.

 

Paratech Inc. , Frankfort, USA har siden 1962 vært en pioner produsent av løfte- og stabiliseringssystemer spesielt utviklet for redningsmannskaper fra brannvesen, Sivilforsvar og profesjonelle «Rescue Teams». Paratech er også en meget stor produsent av diverse mekanisk verktøy som økser og slagspett etc. utviklet for brannvesen og «Spesial Forces Task Teams». Paratech har i mer enn 50 år kombinert innovative design med spesial teknologi for alle deres produkter for å kunne tilby alle sine kundegrupper bruker vennlig utstyr som er ekstremt solid, lett og å bruke og vedlikeholde og som kan løse alle tenkelige situasjoner som «Rescue Teams» kommer ut for under alle typer alvorlige innsatser.

Paratech Inc. Er en Worldwide ledende produsent av livreddende utstyr og har et produktsortiment som ingen andre produsenter kan vise maken til. Basert på årtiers lange erfaring og tett kontakt med brukerne mht. tilbake rapportering etter innsatser så har Paratech lyttet og utviklet nye løsninger for kunne utføre enda mer optimale redningsoppgaver. 

Paratech er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert.

Hodekontor for Europa er beliggende i Odense, Danmark og Paratech har forhandlere over hele verden. I sin fabrikk i Frankfort utvikles og produseres alle Paratech produkter, dvs. valsing, dreiing, gummi støpning og montering er utført her. Paratech er stolt av at de kan levere de absolutt høyeste kvalitet produkter utviklet og produsert i eget hus.

Paratech spesialitet er verktøy for teknisk bruk. Se gjerne på vår «Rescue Award stories» på vår hjemmeside hvor man kan lese om livreddende redning ved bruk av Paratech produkter.

Produkter:

Paratech`s sortiment består av flg. produktgrupper som hver især har mange underprodukter.

¤ Taktisk adgangs verktøy, mekanisk som f.eks. PRT Ram Bar

¤ Løfteputer, lav- og høytrykks 10 bar med alt tilhørende utstyr

¤ Tettesystemer

¤ Stabiliserings støtter (Tung redning) med helt unike løsninger og produktomfang for sikrings av rastruede bygninger, jordskjelv, etc.

¤ Damage Control Systems (DCS) dvs. spesialstøtter for skip for rask tetting av skipssider.

Vår erfaring:

Braco AS har representert Paratech i Norge siden 1980 og i denne perioden levert 100vis av Maxiforce 8/10 bars høytrykksputer og Paratech var først ute med disse i Neopren og Kevlar armert, løfte- og stabiliseringsstøtter med tilhørende utstyr for Tung redning, Damage Control Systems (DCS) for sikring av skip levert til Den norske marine. Alle Paratech produkter har gjennom alle disse årene klart levd opp til de forventninger som brukerne stiller til denne type produkter. Tema «Tung redning» er et innsatsområde som gradvis har fått mer oppmerksomhet og fler og fler brannvesen anskaffer seg alt fra enkle Basis pakker til mer omfattende utstyr for større hendelser. Ålesund Brannvesen v/ Geir Egil Haug mobil 413 03 242 har tatt tak i dette og holder både grunnkurs og videregående kurs. Norges Brannskole (NBSK) kurs!

 

 www.paratech.com

FireDos GmbH , Wölfersheim, Tyskland utviklet for mer enn 20 år siden et «skumblande konsept» som var 100 % mekanisk kun drevet av vanntrykk fra pumpe eller nett. Dvs. ikke behov for hverken kraftuttak eller kompressor, luft eller elektrisk og derved meget driftssikkert og mer eller mindre vedlikeholdsfritt over tid. FireDos er eksperter på utvikling av høy kvalitet skumblandesystemer og kanoner, stasjonært og mobilt.

Siden starten har FireDos levert over 12 000 enheter til kunder worldwide med størrelser fra 500 – 20 000l/min.

FireDos er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert.

Produkter:

Utvikling og produksjon skjer i eget hus og høy kvalitet og holdbarhet er essensielt for alle våre produkter.

Ideen bak FireDos FD skumblandere er at mange innsatser krever skumtilførsel for å oppnå en virkningsfull slukking. FireDos systemet blander skumvæsken inn i vannet med høy presisjon trinnløst fra 0.3 – 3.0 %. FireDos er utstyrt med en vannmotor, blandingsmodul og en skumpumpe som arbeider 100 % proporsjonalt med vannforbruket og blander valgt skum% presist i hele FireDos sortimentet, 500 – 20 000 l/min og gitt vanntrykk.

Det er det som gjør et FireDos skumsystem unikt og som skiller seg fra alle tilsvarende elektriske/ luft systemer.

FireDos FD skumblandere er derfor absolutt den beste løsning for deltidsbrannvesen men også for yrkesbrannvesen grunnet sin enkle betjening, driftssikkerhet og praktisk talt ingen vedlikehold. Skumvæsken behøver heller ikke å dreneres ut av systemet etter bruk og derved heller ingen omfattende skylle/ rengjøringsprosess prosess. Ved f.eks. bruk av vår BIO FOR N 1 % A-skumvæske med 0.5 % dosering ved bruk mot faste materialer (trevirke) så vil slukkeeffekten øke opptil 5 ganger.

Ved valg av et FireDos så er hensikten at vann/skuminnblanding skal benyttes inne med BAS-utlegg (angrep med tåke (forstøvning) og stråle ved behov) så vel som ute (forebyggende med skumforsats). Slukkemetoden blir litt annerledes enn ved bruk av CAFS men utfra dokumenterte slukkeforsøk så kan man ikke totalt sett si at den ene metode er bedre enn den andre slukketeknisk, dvs. evnen til å slukke en brann.

Vår erfaring:

Braco AS har representert FireDos siden 2008 hvor vi leverte det føreste FD6000 (6000 l/min) system på en Bronto F 54 RLX lift til Statoil Mongstad. Dette system har nå fungert 100 % i mer enn 10 år og i 2013 leverte vi første brannbil med et FD1600 (1600l/min) system på kommunal brannbil og etter den så har vi levert flere titall systemer på våre brannbiler i sterk konkurranse med CAFS systemer samt FD500 (500 l/min) på Fremskutte enheter/ mindre brannbiler. For de brannvesen som ønsker et ukomplisert presist skumsystem med mulighet for å benytte lave skum-konsentrasjoner ned til 0.3 % så er FireDos med trinnløs skuminnblanding 0.3-3.0 % det perfekte valget da med egenskaper som nevnt over under «Produkter».

 

www.firedos.com

 

Bio-ex er en fransk produsent av alle typer skumvæsker, standard og kunde designet, og er en del av Groupe-Leader konsernet. Bio-ex visjon er å produsere miljøvennlig skumvæske ved kun bruk av EU godkjente tilsatsmidler dvs. helt «Fluorine-free» som det har vært mye fokus på fra vårt naboland Sverige. Bio-ex visjon er å være ledende i utvikling og promotion av eco-vennlige skumvæsker for bekjempelse av alle typer branner.

Bio-ex har flg. mål:

¤ Garantert effektivitet

Alle skumvæsker er designet for optimal slukke egenskaper og møter alle internasjonale standarder som EN, ISO, IMO, ICAO, LAST FIRE, VERITAS etc.

¤ Tar hensyn til helse og hygiene

  • Alle formler hensyn tar valg av ikke farlige tilsats stoffer unntatt skumvæske AFFF.
  • Ingredienser basert på naturlige kilder
  • 100 % fri av tunge metaller og farlige glykoler

¤ beskyttelse av vårt miljø

Kontinuerlig utvikling av økologiske alternativer i motsetning til tradisjonelle fluorbaserte skumvæsker som AFFF. FFF Technology (Fluorine-Free-Foams) er en essensiell del av vår fremtidige utvikling.

Ledende i mer en 15 år mht. FFF teknologi.

¤ Kvalitet og erfaring

Våre skumvæsker er fryse motstandsdyktige opp til – 15*C som standard og opp til – 30*C på forespørsel. 10 år garanti på alle våre syntetiske skumvæsker. BIO LAB: Laboratorie analyse av alle Bio-ex og andre skumvæsker og vi kan utføre et bredt spekter av presise analyser iht. kunde ønsker.

¤ Vår produksjons anlegg

Har et areal på mer enn 2000 m2 og har kapasitet til å produsere mellom 10 000 -20 000 tonn per år. Bio-ex produksjons anlegg kan tilby deres erfaring og agere raskt på kunde ordrer og med stor fleksibilitet for å møte leverings ønsker.

¤ Bio-ex er ISO 9001 sertifisert og ligger i front på forskning og utvikling (R&D) og alle skumvæsker har detaljert informasjon om sikkerhetsdata vedr. helse, sikkerhet og økologiske data.

Produkter:

Bio-ex produserer en mengde standard og kundetilpassede skumvæsker for alle formål. Braco markedsfører standard fire (4) typer skumvæsker som er dekkende for alle brannvesens normale behov for bekjempelse av alle typer branner og alle lagerføres.

De fire (¤) typene er:

  1. BIO FOR N
  2. BIO FOAM 15
  3. BIO FILM 3
  4. ECOPOL denne fås også som ECOPOL Premium på forespørsel om krav til 1A/1A Hydrocarbon og Polar solvent branner.

Vår erfaring:

Braco AS har representert Bio-ex i Norge i mange år og har veldig god erfaring med de standard skumvæskene som vi lagerfører. Generelt så erfarer vi at kunnskap vedr. typer skumvæsker som er best å benytte til den enkelte type brann er noe mangelfull. Den typen som har festet seg hos alle er AFFF 3 % som også kan inneholde ikke lenger godkjent Fluorin iht. EU regulativ over godkjente stoffer. Stor diskusjon i Sverige om dette mht. bruk av skumvæsker. Gamle skumvæsker bør ikke benyttes men destrueres. Bruk av skumvæsker, kun inneholdende EU godkjente stoffer, forsvinner nok ikke da hvilket senario er verst kun bruk av vann eller vann med skumvæske som reduserer vannmengden med opp til 1/5-del! AFFF 3 % har vært den normale All-round skumvæsken men den er en B-væske og best egnet til flytende væsker som bensin, diesel, parafin etc. For brann i faste materialer som trevirke (hus/ hytter) så er en A-væske 1 % best egnet da penetrerer og skummer bedre. Blandes med kun 0.5 % ved brann i tre og økes til1 % ved flytende væsker. A-væsker 1 % er også mer økonomiske i bruk grunnet lav % innblanding og tilpasset moderne skumsystemer som f.eks. FireDos med trinnløs innblanding fra 0.3 til 1 % men maks. 3 % for B-væsker. Kontakt os for det rette valg.

 www.bio-ex.com

Luitpold Schott Armaturenfabrik Gmbh, Spreyer, Tyskland er en International operativ familie bedrift som siden 1932 har utviklet innovative utrustning (armaturer). Bedriften er medlem i det globale GS1 Identifikasjon nummer system for globale produkter. Luitpold Schott har egen design avd., stanse avd., støperi og press avd., administrasjon etc. og benytter kun materialer som holder høy standard (renhet). Alle produkter er derfor utstyrt med kvalitets stemplet «Made in Germany».

Luitpold Schott er meget kundeorientert og kan på forespørsel vurdere potensiale for nye produkter på markedet basert på deres lange erfaring. I tillegg til kvalitet så er deres styrke korte leveringstider som er verdsatt av deres kunder Worldwide som også letter den enkeltes kundes logistikk mht. varelager størrelse. Alt produseres iht. høye kvalitet standarder og konstant optimalisering og automasjon prosesser er alle viktige deler av firmaets filosofi.

Luitpold Schott er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert.

Produkter:

Omfattende sortiment av kuplinger, grenrør, stendere, etc. etc. Kundegruppene er primært brannvesen og forskjellige typer industri, skipsverft, landbruk etc.

Vår erfaring:

Braco AS har solgt kuplinger, grenrør, stendere, etc. etc. fra Luitpold Schott i mange år og har kun fornøyde kunder mht. deres produkter. Spesielt kuplingene er presset og ikke støpt noe som betyr klart høyere kvalitet med noe høyere pris men det tar man igjen mht. levetiden. Alt for få brannvesen benytter sine gamle kuplinger ved kjøp av nye brannslanger. Ta dem av de kasserte slangene, rengjør dem og send dem til oss og vi montrer på de nye slangene. Det kan fort bli mange penger spart.

HNE Technologie AG, Augsburg, Tyskland har siden 1995 far visjon til ide utviklet bærbare brann slokkingssystemer. Målet var å utvikle høyeffektive, kompakte, lett å transporter og bruke for en person. Det måtte kunne brukes med alle typer slokkemidler og kombiner bruk og trening med lave kostnader. I tillegg måtte det være solid, lett å vedlikeholde og raskt å etterfylle på en økonomisk måte.

Kundegruppene er brannvesen – politi og spesial styrker (Task Force Teams).

HNEs suksess er basert på innovativt, selv utviklet, patentert teknologi og iht. de høyeste kvalitet standarder. Derfor kan HNE garantere overlegen ytelse, enkel bruk, fleksibilitet og best mulig sikkerhet for bruker. Basert på er HNE motto: redder liv – beskytter brukere – redder eiendom.

Her tar vi først og fremst for oss brannvesen og industrivernpliktige bedrifter iht. NSOs definisjon.

HNE er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert.

Produkter:

Siden 1995 til dd. så har HNE revolusjonert den 10 liter beholder med håndpumpe og slange med strålerør til en produktserie av HiPRESS og HiCAFS produkter og blitt synonymt med det mest effektive bærbare system og prestanda iht. EN1866 standard. De separate HiPRESS og HiCAFS er utviklet videre til Vario som via bryterfunksjon kan velge den ene eller andre. Vario 9, 13 eller 50 l leveres med Vario-jetpistol med 3 stillinger:

¤ HiCAFS: lang kastelengde med homogent og varig klebende skum som henger på vegger.

¤ HiPRESS: lang kastelengde, mer enn 20 meter, av vått skum som penetrerer inn i de minste sprekker

¤ Spray: tåke, små dråper

dvs. perfekt skum for enhver situasjon.

Nyutviklede enheter er Vario 9 og 13 l Carbon Ultra lette enheter med 2 l Carbon trykkflaske på meis hhv. operativ vekt på kun 19.8 og 25.5 kg og perfekt for mindre Fremskutte enheter med begrenset plass, type SUV.

Vår erfaring:

Braco AS har i flere år representert HNE på det norske marked og har i denne perioden levert mange Vario 50 men også de mindre Vario 10, nå 9 og 13 l Carbon enheter. Disse 9 og 13 l Carbon enheter på meis er perfekte enheter for rask innsats ved små branner i bil eller bygning etc. Ved korrekt aktiv bruk så slukkes brannene alene med disse slik at det ikke er nødvendig å benytte brannbilen. Den koster like mye som 4 stk. TFT trykkautomatiske strålerør type Ultimatic F07/ G-Force Compact men man må ikke glemme at denne er en komplett slukkeenhet som kan etterfylles og brukes om og om igjen år etter år. I f.eks. Tyskland er det veldig vanlig at brannbilen er utstyrt med en av disse som erstatning for den gamle 10 liter håndsprøyten. Et viktig tilskudd for det brannvesen som ønsker å sette fokus på materiell og kunnskap med motto «Vår kompetanse – din trygghet!»

 

www.hne.ag

 

Oertzen Gmbh, Ammersbek, Tyskland har i mer enn 60 år spesialisert seg på høytrykksystemer for industri og brannvesen. Som et uavhengig og suksessfullt firma kan Oertzen tilby høykvalitetsprodukter basert på kontinuerlig utvikling om er skreddersydd for våre kunders kunder og marked.

Gjennom flere årtier har produkter fra Oertzen overbevist sine kunder om at både konsept og konstruksjon har medvirket til en enestående posisjon i markedet. Utvikling og produksjon i eget hus ved kun bruk av premium materialer som betyr solide, varige og driftssikre produkter av topp kvalitet.

Spesielt for brannvesen så var Oertzen først ute i 1999 med å utvikle FIRE-TEC HDL høytrykks slukkesystemer som siden mange andre produsenter har kopiert under andre tilnærmelseslike navn. HDL = Hoch Drück Löcshung dvs. høytrykk slokking.

Oertzen er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert

Produkter:

Oertzen kan levere flere alternative løsninger mht. kombinasjon av trykk og kapasitet (l/min). F.eks. 250 bar og 23 l/min, 200 bar og 32 l/min, 150 bar og 42 l/min og 100 bar og 50 l/min. Kombinasjonen trykk og mengde gir et uttrykk for slukkeeffekt dvs. multiplisering av disse to tall kan gi en ide om slukkekapasitet men ved noen innsatser er det bedre med mer trykk og mindre vann og ved andre motsatt.

Poenget med høytrykk er å bruke så lite vann som mulig og da må trykket økes for å oppnå ønsket tåke/ dråpe effekt. HDL system er en perfekt løsning for Fremskutte enheter da ved å forstøve vannet som fjerner energien fra brannen, kjøler ned og kveler den.

Fordel HDL er: Komplett system med bensinmotor, høytrykkspumpe og 50 m slangetrommel med Vario strålerør, sluminnblanding fra 0-6 % etc. Ingen oppstart tid, rask slukking og sikker bruk ved Vario strålerør rett stråle, tåke og tungskum rør.

Det beste av begge deler har medvirket til at vår standard er 150 bar og 42 l/min, dvs. HDL 250-42. Litt misvisende da burde ha vært HDL 150-42 men Oertzen benytter 250.  Ny oppgradert versjon nå er Oertzen HDL 250-42 Prime med mange nye opsjoner som standard.

Vår erfaring:

Braco AS har i flere år representert Oertzen i Norge og levert mange Fremskutte enheter med HDL 250-42 bl.a. nå under bygging enhet nr. 4 til Drammensregionens brannvesen IKS. Vår erfaring er at Oertzen HDL 250-42 høytrykksystemer holder meget høy kvalitet og de benytter kun egen produserte høytrykkspumper med høyverdige materialer som er beregnet for sivil bruk dag ut og dag inn. Oertzen HDL 250-42 Prime et komplett system i ramme ferdig for montering i Fremskutt enhet klar til rask innsats med Vario pistol. Derved oppfylles hensikten med denne kategori biler dvs. raskt fram, slukke/ begrense, observere og klargjøre for større enhet og flere mannskaper.

www.oertzen.firetech.de

Gollmer & Hummel GmbH, Straubenhardt, Tyskland v/ Friedrich Gollmer som var utdannet Master rep-maker, utviklet og lagde sin aller første brannslange i 1872. Dette la fundamentet for Gollmer & Hummels success og nå drives bedriften av 5te generasjon. Gollmer & Hummel er en fremtid- og produktorientert bedrift og gradvis skapt seg et navn med dets mange innovative produkter og stor pioner ånd.  Deres slanger har bevist sin kvalitet både i branner og alle andre livreddende situasjoner. Moderne maskinpark, topp kvalifisert personale og erfaring er drivkraft for å lage den perfekte slange gjør Gollmer & Hummel til en av verdens ledende produsenter.

Gollmer & Hummel er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert.

Produkter:

Gollmer & Hummel har et stort program av slanger innenfor BRANN og INDUSTRI.

Vår erfaring:

Braco AS har solgt brannslanger fra Gollmer & Hummel i mange år og har kun fornøyde kunder. De to typene som er mest selgende er Progress (type Armtex), rød, gul og blå hvor slitestyrke er det vesentlige (asfalt og innsats i bygninger) samt Titan som er en brannslange uten gummibelegg utvendig (hvit) hvor slitestyrke ikke er det vesentlige men håndterbarhet, da smidigere og lettere (utenfor vei). Brannslanger dd. anses nok kun som hylle vare (som kuplinger) og likt fra alle produsenter men de er nok ikke det. Europeiske produsenter er nok ganske like på kvalitet men vi har ett dårlige kopier med bruk av billige materialer fra Asia også som selv med lav pris ikke er verdt prisen. Siden kuplinger ble nevnt så er det stor forskjell på støpte og pressede kuplinger da sistnevnte klart er sterkere og lengre holdbare over tid.

www.goolmer-hummel.de

.

H.O. Bostrom Co Inc, Waukesha Wisconsin, USA har i flere årtier vært den ledende produsent av alle typer røkdykkerstoler worldwide. Vår «Custom seat design» avanserte sete-design egenskaper er tilpasset kundespesifiserte prosjekter i alle våre markedet. Bostrom tilbyr et av de mest erfaringsmessige produkt design teams, ved å bruke siste design Software. For å oppnå den absolutt høyeste kvalitet så benyttes kun de beste materialer og Lean logistikk under produksjonen. Denne prosess er kontinuerlig gjenstand for oppdatering av Bostroms kvalitets og ledelses team. Hver stol gjennomgår en rigorøs testing og sertifiserings prosess i eget så vel som eksterne laboratorier. Før levering til kunde så sjekkes og testes stolen funksjoner for å sikre kvalitet og at den er i overensstemmelse med kundens spesifikasjoner.  Bostrom er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert.

Produkter:

Bostrom Tankers dvs. komplette røkdykkerstoler selges worldwide og per dd. så kjenner vi ikke til noen andre produsenter som kan oppvise samme kvalitet og komfort. Bostrom «Secure» låsesystem optimaliserer sikkerhet, komfort og utførelse. Durawear stoff i mørkegrått som benyttes er meget slitesterkt og vaskbart og er det foretrukne valget fremfor vinyl som blir noe glatt. Gult utløserhåndtak er montert i senter fremkant av seteputen og lett å komme til. Gode sidestøtter og nakkepute med Ziegler logo brodert inn.  Alle Bostrom røkdykkerstoler er produsert iht. gjeldende sikkerhetsstandarder bl.a. ECE og EN 1848:2.

Vår erfaring:

Braco AS har benyttet Bostrom røkdykkerstoler som standard i mange år og den absolutt mest foretrukne basert på funksjon og komfort.

www.hobostrom.com

Hanney Reels, Inc., Westerlo, New York, Usa startet sin produksjon av slangetromler for over 85 år siden. Målet er å kunne levere worldwide de mest holdsbare (solide) og vel forarbeidede slangetromler for alle kundegrupper enten det være seg brannvesen eller industri bruk. Vi forplikter os til å lytte til våre kunders behov og respondere med High- quality håndverk som oppfyller sikkerhet, effektivitet og økonomiske i bruk. Vår forskning og utvikling avdeling er dedikert mht. Innovasjon og å finne nye veier for å forbedere våre kunders økonomi. Vårt mål er å være i forkant mht. design egenskaper, lage kvalitetes slangetromler og møte all krav fra alle typer kunder. Hele Hanney team ser fremover mht. arbeide med ny industri, skape ny teknologi og kontinuerlig bringe nye kvalitetsprodukter ut til kunder og være stolte av de produkter vi lager.                           Hanney Reels er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert.

Produkter:

Vi har valgt en Hanney slangetrommel tilpasset våre brann-og tankbiler og tilpasset de krav brannvesent krever dvs. topp bruksegenskaper under ekstreme forhold dag etter dag. Hanney Reels designer og konstruerer slangetromler som er solide, pålitelige og overgår andre merker. Våre slangetromler reduserer insatstiden og øker sikkerheten, hvilket betyr og utgjør den den store forskjellen når liv og eiendom er avgjørende.

Vår erfaring:

Braco AS har valgt slangetromler fra Hanney Reels i over 15 år som standard på alle våre brann – og tankbiler. Deres slangetrommel til oss er pulverlakkert i en grå farge som passer inn i helheten i pumpeskapet. Vi monterer den alltid på en hylle framfor hengende i taket for derved å unngå unødig søl ned på pumpen. Slangetromlen har gjennom mange års bruk på våre biler bevist det som Hanney Reels (litt amerikansk) hevder dvs. mht. holdbarhet, bruksegenskaper og driftssikkerhet over tid.

www.hanney.com

Dafo Brand AB, Stockholm,Tyresö. Sverige har siden 1919 utviklet seg til et moderne, high-tech firma. Dafo Brand har konsentrert seg om fem (5) hovedområder som 1te linje brannsikkerhet og service B2B, grossist av utstyr til partnere og videreforhandlere, brann systemer for bygninger og kjøretøyer samt produksjon og salg av brann og redningsutstyr. Bortsett fra at Braco sammen med Dafo solgt inn ca. 2600 små Co2 systemer for motorrom i militære kjøretøyer så er det er det hovedsakelig brann og redningsutstyr delen som vi har kontakt med.

Dafo er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert.

Produkter:

Omfattende utvalg av brannutstyr som de representerer og egen produserer.

Vår erfaring:

Braco AS har i mer enn 20 år benytte produkter fra Dafo Brand og det produktet som Braco har innarbeidet enerett på er Sanmit HT112 lett motorsprøyte (skogbrann). Utviklet av et annet firma som Dafo overtok produksjonen av. Sanmit HT112 har blitt en best selger i sin størrelse og er gjennom disse årene blitt solgt i et stort antall til brannvesen. Fordeler ved Sanmit HT 112 er først og fremst at motoren er en Honda og det andre er at den kan benyttes til seriekjøring da pumpehuset tåler 10 bra inngangstrykk hvilket er mangelvare på denne pumpestørrelsen fra store produsenter som bl.a. Honda som ikke tåler mer enn 1 bar. Sanmit pumpehus er bygget for å tåle dette dvs. utviklet for brannvesen.

 

www.dafo.se

Teksam Company NV, Genk, Belgia har siden det ble startet i 1980 successfult blitt en ledende produsent av Teklite teleskopiske lysmaster, lyskastere og alt tilhørende utstyr og tilbehør worldwide. Opprinnelig så var det Clark Masts etbl. I 1957 som Braco kjøpte master fra men fra og med 1980 så inngik det i Teksam Company. Svært mange brannbil og nyttekjøretøy påbyggere har gjort Tekliste produkter til sitt foretrukne valg først og fremst basert på deres høye kvalitet og derved driftssikre funksjon med lang levetid. Nettopp lang levetid har vi som påbygger høyt fokus på. Som en spesialist på mobil lys produsent, er Teklite`s mål ambisiøst dvs. opprettholde sin ledende posisjon som leverandør av til enhver tid innovativt sortiment av produkter som dagens brukere setter krav til her og nå og med blikket rettet fremover enten det være seg for montering på bil eller som separat mobil enhet. Produksjon og teknisk support er basert i Belgia og selvfølgelig er Teksam ISO 9001 sertifisert.

Produkter:

Ved valg av et Teklite produkt så velges også et firma som har lang ekspertise og gjennomprøvde produkter i flere 10år som skal tilfredsstille gamle, nutids og fremtidige kunder. Vår forsknings og utviklings avdeling arbeider kontinuerlig med å opptimalisere vårt sortiment samt å utvikle nye produkter og teknikker. Alle våre produkter er lagd av materialer som holder høy standard og holdbarhet.

Vår erfaring:

Braco AS har i mer enn 20 år representert Teksam på det norske marked og levert mer enn 200 komplette master på våre brannbiler som område belysning eller fjernbetjente „Tilt and Turn“. Først med Halogen 230V og Xenon men nå mer og mer LED 24V som med dagens teknologi har fantastisk bra lys f.eks. 180W Super LED 24V med hele 22000 lumens lyseffekt.

 www.teksamco.com

 

Hultafors AB, Nässjö, Sverige med Wibe Ladders som et eget selskap i gruppen er den ledende produsent av stiger, plattformer etc. for profesjonell bruk. I mer enn 80 år har Wibe ledet utviklingen av pålitelige stiger for å møte de meget høye markeds krav.

Hele konseptet er basert på sikkerhet og kvalitet fra produktutvikling til produksjon fram til levering for å sikre en trygg arbeidsredskap. Så man kan si at du som kunde kan stole på oss trinn for trinn..

Wibe Ladders er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert og våre stiger er med jevne mellomrom testet av Technical Research Institute of Sweden  (SP).

Produkter:

Wibe Ladders har et omfattende stige sortiment for brannvesen, dvs. 3- delt 10 og 12 m, 4-delt 12.5 og 14.0 m den såkalte BAS-stigen. Nedfellbart stigestativ kan leveres til alle. Stigene leveres alle med støtteben med mekanisk eller hydraulisk bakkejustering.

Vår erfaring:

Braco har i flere 10år montert Wibe stiger på våre brannbiler som alternativ til vår standard 3-delt 10.0 m Hymer stige og man kan vel trykt si at alle brukere er meget fornøyd med Wibe stigen mht. kvalitet og egenskaper.

 www.hultaforsgroup.com

Dynastert B.V., Barneveld, Nederland ble etablert i 1991 og i 2015 ble Dynastart Hydraulics B.V. skilt ut. Dynastart Hydraulics har spesialisert seg på hydrauliske komponenter for biler til brannvesen og sivile nyttekjøretøyer. De har blitt det ledende hydraulikk firma i Nederland og samarbeider bl.a. tett med Ziegler Brandweertechniek. De leverer også løsninger til andre land i Europa. Med sine innovative produkter og løsninger, god service og personlig tilgjengelighet så har Dynastart Hydraulics blitt en vesentlig leverandør til brannvesen. Dynastart Hydraulics er selvfølgelig ISO 9001 sertfisert.

Produkter:

Primærproduktene er hydrauliske løsninger/ systemer for drift av vinsjer (DynaWinc), 230/400V generatorer (DynaPower) og pumper (DynaPump) samt andre alternative løsninger. Komplette hydrauliske systemer drevet av kraftuttak/hydraulikkpumpe og motor, tank og kjøler, nødventiler etc. etc.

Vår erfaring:

Siden mange brannbiler blir spesifisert med krav til hydrauliske vinsjer og generatorer så har vi for flere år siden inngått en samarbeids- / forhandleravtale med Dynastart Hydraulics for primært montering av DynaPower 6.5 eller 7.0 kVA 230/400V generatorer og DynaWinch 5400/ 6800 vinsjer. Vinsjene kan leveres med on/off, to (2) hastigheter, proporsjonal hastighet trinnløs alt. trådløs betjening. Normalt frontmontert men også levert hekkmontert under pumpen alt. begge deler, ref. leverte brannbiler i forbindelse med Det store Brannløftet, Gjensidige stiftelsen.

Vår erfaring med Dynastart Hydraulics er meget god og en viktig kvalitetsmessig del av vår komplette leveranse til brannvesen. Alle funksjoner blir testet og sertifisert før levering til oss og dokumentasjon med koblingsdiagrammer medfølger.

 www.dynastarthydraulics.nl

Cold Cut Systems Svenska AB, Kungsbacka, Sverige ble etablert i 1989 basert på en ide om at en kombinasjon av skjæring og slukking under høytrykk fra samme enhet måtte være noe for ethvert brannvesen for effektiv og rask slukking i enhver situasjon. Cold Cut Systems er verdensledende innenfor området skjørslukking. I dag finnes mer enn 1000 Cobra skjærslukkersystemer i alt fra små Fremskutte enheter til spesialbygde store brannbiler og lifter. En Cobra skjærslukker er vel det mest komplette for hulltaking og slukking i en enhet. Cold Cut Systems Cobra skjærslukker er å betrakte som originalen på markedet og et produkt med stor suksess unngår ikke kopiering, slik er det. Men med fasit i hånd så tar Cold Cut Systems denne utfordringen seriøst da deres visjon er klar dvs. de skal fortsatt være verdensledende. Forskning og utvikling med dette som mål kontinuerlig oppgraderer funksjoner og løsninger for å beholde sin posisjon og forsprang i markedet. Kjerneverdiene i Cold Cut Systems er: kunnskap, professjonalitet, lidenskap (passion) og innovasjon. Visjonen er: Sikker verden, ren og effektiv brannslukking.

Cold Cut Systems har opprettet sitt eget «Coldcut cobra academy» som tilbyr lokalt tilpassede høykvalitets skjærslukker opplæring hos sluttkunden eller hos dem selv i Kungsbacka. Opplæringen tar også for seg IR-teknikk og overtrykksventilering og hensikten er å gi kursdeltakerne kunnskap innenfor moderne, sikker, effektiv og miljøfremmende brannslukking.

MSB Myndigheten för Samhällsskydd og Beredskap har samlet et utall innsatsrapporter i en erfaringsbank som enhver kan gå inn å lese på MSBs hjemmeside.

Produkter:

Cold Cut System har et omfattende leveringsprogram for små Fremskutte enheter og store brannbiler alt fra komplette enheter på rammer (rett inn i varerom/plan) som f.eks. C 330 P skid samt monteringskit som f.eks. C 360 H Kit  300 bar som er et komplett system for en brannbil som allerede har hydraulikksystem for vinsj og generator. Cobra Compact eller Skid 280/ 200 bar løsning er bensindrevet og har også standard MPN system integret dvs. et Multi Purpose Nozzle system 60 bar og MPN pistol som utvider skjærslukkerens avvendings område til andre typer slukkeinnsatser som bilbranner, etterslukkninger sanering etc. Skjærslukker lansen er meget lett å betjene da lav vekt (6.5 kg) og slangen kommer inn bakfra på kolben slik at bruker kan benytte den lenge uten høy belastning da rekylen går rett bakover. En Abrasivbeholder på 6, 10 eller 20 l forsyner lansen med Abrasivet via standard en 40/ 80 m slangetrommel. En Cobra skjærslukker har i snart 30 år bevist sin kvalitet og effektivitet worldwide or derfor «outstanding» mht. disse egenskaper.

Vår erfaring:

Vi har i mange år montert Cobra skjærslukker på Fremskutt enhet samt store brannbiler. Vår erfaring er at alle brukere av Cobra skjærslukker er meget fornøyd med pålitelig funksjon, driftssikkerhet, enkle bruk og effektivitet under alle typer innsatser og vi mener fortsatt at en Cobra skjærslukker er det absolutt beste valget godt dokumentert gjennom 30 års innsatser. Fordelene ved bruk av Cobra er for lang til å ramse opp her så det er bare å ta kontakt mht. det viktige valg av utstyr nettopp for din brannbil.