Albert Ziegler GmbH, Giengen an der Brenz, Tyskland har siden 1891 vært den ledende produsent av brann- og redningsbiler, pumper og motorsprøyter, slangepleiesystemer, etc. etc. i Tyskland og et godt forankra sølv plassering i Europa. Et firma med lange tradisjoner etablert av Albert Ziegler og nå totalt mer enn 1000 ansatte. I 2013 ble Ziegler en del av China International Marine Containers (Group) Ltd, CIMC som er verdens ledende av logistikk og energi utstyr, dvs. bl.a. verdens største produsent av kontainere og med mer enn 65 000 ansatte Worldwide. Ziegler har 100 % eide datterselskaper i flere land i Europa og Asia bl.a. Ziegler Brandweertechniek B.V, Winschoten, Nederland som er vår leverandør av brann- og tankbiler.

Ziegler visjon er «vi leverer sikkerhet» som et uttrykk på den Worldwide tillit som kundene har til Ziegler produkter. Typisk tysk, teknikk i førersetet og derved absolutt teknisk førende på løsninger og kvalitet og Ziegler kunne godt ha benyttet Mercedes visjonen «Das Beste oder nichts» om ikke Mercedes hadde tatt det. Tysk teknisk grundighet kjennetegner Ziegler fra A-Å med kontinuerlig tilpasning til markedet dvs. kundene så legges det nå også større fokus på design dvs. synsinntrykket relatert til farger, merking, former etc. etc.

Ziegler legger stor vekt på kvalitet, miljø og godkjenninger (standarder) og deres visjon etter å ha blitt en part i CIMC Group «å bli en Worldwide lendende produsent av brann og redning løsninger for å være med å beskytte offentlig sikkerhet.

Braco har siden 2004 levert Ziegler ALPAS (Aluminium Panel System) påbygg på det norske marked. Dette er et unikt patentert påbygg som ingen andre påbyggere kan oppvise maken til. Zieglers kvalitetsfilosofi for brannbil er «Quality starts from Inside», dvs. innovativt teknisk avansert påbygg som basis som skiller seg fra påbygg med «tradisjonelt fagverk med stendere» eller «plateteknologi med enkle plater». Ziegler ALPAS er et selvbærende dobbelt aluminiums påbygg, oppbygget av 50 mm Sandwich paneler hvor alle panelene før de skrus sammen blir heleloksert. Eneste påbygg på markedet som er isolert og har integrerte føringsspor i alle vegger og gulv for 100 % fleksibel innredning da heller ikke ingen bærende innervegger.

Alle paneler korrosjons behandles innvendig (Mercanol) for lang levetid og Ziegler gir minimum 10 års garanti på sitt ALPAS påbygg som eneste påbygger. Ziegler produkter som har blitt godt introdusert, i flere 10 år, på det norske marked er Ziegler bilpumper og Ultra Compact og Ultra Power motorsprøyter. Ultra Power er siden sin introduksjon i 2000 levert i flere hundre til brannvesen, sivile entreprenører og Sivilforsvaret. Nå UP4 med siste nye utgave av VW Polo motor. Alle bilpumper og motorsprøyter er standard utstyrt med Trokomat Plus evakueringsautomatikk.

Braco AS har siden 1969 vært eneforhandler for Ziegler produkter i Norge.

Alle Ziegler enheter i CIMC Group er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert.

 For mer informasjon om Ziegler alpas og ziegler sine produkter, besøk gjerne hjemmesiden:

www.ziegler.de (Tyskland) og www.zieglerbrandweertechniek.nl / www.zieglerfirefighting.com (Nederland)