Bronto Skylift

 
 
 

 

Bronto Skylift AB OY, Tampere, Finland er global markedsleder på hydrauliske plattformer (lift) montert på lastebil chassis i mer enn 50 år. Bronto utvikler og produserer alle sine lifter i egen regi i Tampere (hovedkvarter) og Pori. Vårt produkt sortiment inkluderer ca. 50 modeller mellom 17 – 112 meteres arbeidshøyde og vår avanserte modell/ modul system betyr at samme bomseksjoner og kurver kan benyttes på flere modeller. Bronto har i løpet av de siste 50 år levert over 7000 lifter til brannvesen og industri kunder Worldwide i over 120 land.

Bronto lager det meste i egen regi mht. selve liften, dvs. forarbeidet stål kommer inn i den ene enden i fabrikken i Pori og ferdig liftenhet (svingstativ med bomseksjon og stige) ferdig testet i jibb og lakkert ut i den andre enden for transport til Tampere for montering på chassis med påbygg. Begge fabrikker er meget moderne mht. maskinpark bl.a. så plasma sveises bomseksjonene dvs. smeltes sammen uten varmespredning (for å unngå at stålet slår seg). Administrasjon og all forskning og utvikling (R&D), delelager etc. er i Tampere.

Bronto Skylift forplikter seg til kontinuerlig å forbedre prosesser og produkter for å redusere det indre og ytre miljø for alle firmaets aktiviteter. Den høye kvalitet på våre lifter betyr pålitelig utførelse, lengre service intervaller og lavt forbruk av deler dvs. Bronto har stort fokus på levetidskostnader i liftens drifts/ levetid som forventes å, avhengig av bruk (år/timer/service), være minimum 25 år.

Bronto ble ISO 9001 sertifisert i 1993 og ISO 14001 siden 1999 (miljø).

Produkter:

Lifter for brannvesen har siden starten vært en topp prioritet for Bronto og flere typer med forskjellige høyder kan tilbys tilpasset den enkelte kundes behov. Basert på årtier med tilbakemeldinger fra kunder og tilpasning til alle gjeldende sikkerhets standarder, har hjulpet til å utvikle Bronto lifter som er optimalt tilpasset de krav som et brannvesen stiller til sin nye lift. Det være seg stabil rekkevidde i alle høyder opptil 30 meter, stor romslig vridbar kurv inkl. full brannutrustning netto 500 kg (brutto 600 kg +), stor slukkekapasitet på pumpe og kanon (min. 3500 l/min), driftssikkerhet og ikke minst 24 timers support f.eks. kl. 0317 til Bronto service team (svensk/norsk) i en kritisk situasjon.

Siden tid er avgjørende for å redde liv og eiendom så er alle Bronto lifter designet for å være kompakte mht. å manøvrere i trafikkbilde og gater for å nå fram til innsatsstedet raskt. Basert på siste teknologi Bronto 5+ elektronikk så vil operatøren raskt og enkelt stille opp liften og kjøre kurven jevnt og raskt til ønsket sted.

Levering av ny Bronto lift inkluderer omhyggelig trening tilpasset kundes behov (ny/ gammel), fjerndiagnostikk og bruker support, årlige service besøk og inspeksjoner, oppgraderinger og reparasjoner og ikke minst delegaranti på minst 25 år.

Hovedkontor for Skandinavia ved Bronto Skylift AB ligger i Vallentuna, Sverige rett utenfor Stockholm.

Vår erfaring:

Braco AS har representert Bronto Skylift i Norge siden 1992 og har i denne perioden levert og i bestilling hele 54 lifter fra 27 - 54 meter. Hva som kjennetegner produkt og service er at nesten alle «gamle» Bronto kunder uten unntak velger en Bronto lift igjen ved neste korsvei og et bedre skussmål kan Bronto vel ikke få. Spesielt siden 2014 så har Bronto F 42/44 RLX er blitt valgt framfor 27-32 meter. Bronto har allerede siden 90tallet hatt sin «extended reach» forkortet er) versjon med ekstra lang rekkevidde dvs. i stedet for standard 22.5 m opp til 29.5 m med 130 kg last i kurven (inkl. full FIRE utrustning som kanon, etc. etc. Siden Bronto Skylift i flere 10år har vært den absolutt ledende produsent så er Bronto de andre liftprodusenter når de lager tilsvarende utgaver med spesifikasjoner veldig lik Bronto lifter mht. funksjoner, kurv og kanons kapasiteter og rekkevidden og det tar Bronto som et positivt signal på at det er de som er i front og hva passer da bedre enn Brontos slagord «Above all».

 

www.bronto.fi eller www.bronto.se