Ziegler

 
 
 

Albert Ziegler GmbH, Giengen an der Brenz, Tyskland har siden 1891 vært den ledende produsent av brann- og redningsbiler, pumper og motorsprøyter, slangepleiesystemer, etc. etc. i Tyskland og en godt forankret sølv plassering i Europa. Et firma med langetradisjoner etablert av Albert Ziegler og nå totalt mer enn 1000 ansatte. I 2013 ble Ziegler en del av China International Marine Containers (Group) Ltd, CIMC som er verdens ledende av logistikk og energi utstyr, dvs. bl.a. verdens største produsent av kontainere og med mer enn 65 000 ansatte worldwide. Ziegler har 100 % eide datterselskaper i flere land i Europa og Asia bla: Ziegler Brandweertechniek B.V, Winschoten, Nederland som er vår leverandør av brann- og tankbiler siden 2004.

Ziegler visjon er «vi leverer sikkerhet» som et uttrykk på den Worldwide tillit som kundene har til Ziegler produkter. Typisk tysk, teknikk, teknikk i førersetet og derved absolutt teknisk førende på løsninger og kvalitet og Ziegler kunne godt ha benyttet Mercedes visjonen «Das Beste oder nichts» om ikke Mercedes hadde tatt det. Tysk teknisk grundighet kjennetegner Ziegler fra A-Å og nye takter er større fokus på design dvs. synsinntrykket relatert til farger, merking, former etc. etc.

Ziegler legger stor vekt på kvalitet, miljø og godkjenninger (standarder) og deres visjon etter å ha blitt en part i CIMC Group «å bli en Worldwide lendende produsent av brann og redning løsninger for å være med å beskytte offentlig sikkerhet.

Alle Ziegler firmaer i CIMC Group er selvfølgelig ISO 9001 og de fleste også ISO 14001 sertifisert.

Produkter:

Braco har siden 2004 levert Ziegler ALPAS (Aluminium Panel System) påbygg på det norske marked. Dette er et unikt patentert påbygg som ingen andre påbyggene kan oppvise maken til. Kvalitet på en brannbil iht. Zieglers filosofi starter innen ifra med fokus på høy teknisk kvalitet og egenskaper uten først og fremst fokus på lav pris. ALPAS påbygget er selvbærende, oppbygget av Sandwich 50 mm aluminiums paneler dvs. dobbelt påbygg hvor alle panelene før de skrus sammen blir heleloksert, eneste påbygg som er isolert og har integrerte føringsspor i alle vegger og gulv for 100 % fleksibel innredning da ingen krav til bærende innervegger. Ziegler ALPAS er eneste påbygg i aluminium på markedet som er dobbelt og heleloksert og det skiller seg derved klart ut fra «enkelt påbygg» oppbygd med kun plater eller «stenderverk med plater». Ziegler ALPAS påbygg er et klart mer påkostet påbygg men vurderer kunde det opp mot alle de innebygde fordeler det gir bruker, lang problemfri levetid samt brannbilen får optimale kjøreegenskaper grunnet ekstremt stabilt og vridningsstivt dvs. kraft ned over hjulene og ikke sidevis (vinglete).

Alle paneler korrosjons behandles innvendig (Mercanol) for lang levetid og Ziegler gir minimum 10 års garanti på sitt ALPAS påbygg som eneste påbygger. Ziegler produkter som også har blitt godt introdusert i flere 10 år på det norske marked er Ziegler Ultra Compact og Ultra Power (UP) motor-sprøyter. Ultra Power er siden sin introduksjon i 2000 levert i feler hundre til brannvesen, sivile entreprenører og Sivilforsvaret. Nå UP4 med siste nye utgave av VW Polo motor. Ziegler slangevaskemaskiner er nå også i fokus mht. rengjøring og kampanjen «brannmenn mot kreft».

Vår erfaring:

Braco AS har representert Ziegler i Norge siden 1969 og man kan vel si at alle dets produkter er godt kjent på det norske marked mht. tysk kvalitet på sitt beste. Ziegler pumpen med sin kan man si geniale enkle konstruksjon og Trokomat Plus evakueringsautomatikk som er identisk på alle bilpumper og motorsprøyter. Fortsatt mange gamle brannbiler i drift med Ziegler frontpumper fra 60 og 70 tallet og Ziegler kan fortsatt levere deler til disse og det er litt unikt da delegaranti faktisk ikke bare er minst 20 år men 40 år +++. Ziegler Ultra Power motorsprøyte fortsatt med VW motor som det absolutt beste valg er en «bestselger» til brannvesen og Sivilforsvaret som har kjøpt inn nærmere 200 stk. siden Braco inngikk en rammeavtale. Vår erfaring at Ziegler motto «We provide safety» holder hva det lover.

 

www.ziegler.de (Tyskland) og www.zieglerbrandweertechniek.nl / www.zieglerfirefighting.com (Nederland)