FireDos

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

FireDos GmbH , Wölfersheim, Tyskland utviklet for mer enn 20 år siden et «skumblande konsept» som var 100 % mekanisk kun drevet av vanntrykk fra pumpe eller nett. Dvs. ikke behov for hverken kraftuttak eller kompressor, luft eller elektrisk og derved meget driftssikkert og mer eller mindre vedlikeholdsfritt over tid. FireDos er eksperter på utvikling av høy kvalitet skumblandesystemer og kanoner, stasjonært og mobilt.

Siden starten har FireDos levert over 12 000 enheter til kunder worldwide med størrelser fra 500 – 20 000l/min.

FireDos er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert.

Produkter:

Utvikling og produksjon skjer i eget hus og høy kvalitet og holdbarhet er essensielt for alle våre produkter.

Ideen bak FireDos FD skumblandere er at mange innsatser krever skumtilførsel for å oppnå en virkningsfull slukking. FireDos systemet blander skumvæsken inn i vannet med høy presisjon trinnløst fra 0.3 – 3.0 %. FireDos er utstyrt med en vannmotor, blandingsmodul og en skumpumpe som arbeider 100 % proporsjonalt med vannforbruket og blander valgt skum% presist i hele FireDos sortimentet, 500 – 20 000 l/min og gitt vanntrykk.

Det er det som gjør et FireDos skumsystem unikt og som skiller seg fra alle tilsvarende elektriske/ luft systemer.

FireDos FD skumblandere er derfor absolutt den beste løsning for deltidsbrannvesen men også for yrkesbrannvesen grunnet sin enkle betjening, driftssikkerhet og praktisk talt ingen vedlikehold. Skumvæsken behøver heller ikke å dreneres ut av systemet etter bruk og derved heller ingen omfattende skylle/ rengjøringsprosess prosess. Ved f.eks. bruk av vår BIO FOR N 1 % A-skumvæske med 0.5 % dosering ved bruk mot faste materialer (trevirke) så vil slukkeeffekten øke opptil 5 ganger.

Ved valg av et FireDos så er hensikten at vann/skuminnblanding skal benyttes inne med BAS-utlegg (angrep med tåke (forstøvning) og stråle ved behov) så vel som ute (forebyggende med skumforsats). Slukkemetoden blir litt annerledes enn ved bruk av CAFS men utfra dokumenterte slukkeforsøk så kan man ikke totalt sett si at den ene metode er bedre enn den andre slukketeknisk, dvs. evnen til å slukke en brann.

Vår erfaring:

Braco AS har representert FireDos siden 2008 hvor vi leverte det føreste FD6000 (6000 l/min) system på en Bronto F 54 RLX lift til Statoil Mongstad. Dette system har nå fungert 100 % i mer enn 10 år og i 2013 leverte vi første brannbil med et FD1600 (1600l/min) system på kommunal brannbil og etter den så har vi levert flere titall systemer på våre brannbiler i sterk konkurranse med CAFS systemer samt FD500 (500 l/min) på Fremskutte enheter/ mindre brannbiler. For de brannvesen som ønsker et ukomplisert presist skumsystem med mulighet for å benytte lave skum-konsentrasjoner ned til 0.3 % så er FireDos med trinnløs skuminnblanding 0.3-3.0 % det perfekte valget da med egenskaper som nevnt over under «Produkter».

 

www.firedos.com