Bio-Ex

 
 
 
 Bio-ex er en fransk produsent av alle typer skumvæsker, standard og kunde designet, og er en del av Groupe-Leader konsernet. Bio-ex visjon er å produsere miljøvennlig skumvæske ved kun bruk av EU godkjente tilsatsmidler dvs. helt «Fluorine-free» som det har vært mye fokus på fra vårt naboland Sverige. Bio-ex visjon er å være ledende i utvikling og promotion av eco-vennlige skumvæsker for bekjempelse av alle typer branner.

Bio-ex har flg. mål:

¤ Garantert effektivitet

Alle skumvæsker er designet for optimal slukke egenskaper og møter alle internasjonale standarder som EN, ISO, IMO, ICAO, LAST FIRE, VERITAS etc.

¤ Tar hensyn til helse og hygiene

  • Alle formler hensyn tar valg av ikke farlige tilsats stoffer unntatt skumvæske AFFF.
  • Ingredienser basert på naturlige kilder
  • 100 % fri av tunge metaller og farlige glykoler

¤ beskyttelse av vårt miljø

Kontinuerlig utvikling av økologiske alternativer i motsetning til tradisjonelle fluorbaserte skumvæsker som AFFF. FFF Technology (Fluorine-Free-Foams) er en essensiell del av vår fremtidige utvikling.

Ledende i mer en 15 år mht. FFF teknologi.

¤ Kvalitet og erfaring

Våre skumvæsker er fryse motstandsdyktige opp til – 15*C som standard og opp til – 30*C på forespørsel. 10 år garanti på alle våre syntetiske skumvæsker. BIO LAB: Laboratorie analyse av alle Bio-ex og andre skumvæsker og vi kan utføre et bredt spekter av presise analyser iht. kunde ønsker.

¤ Vår produksjons anlegg

Har et areal på mer enn 2000 m2 og har kapasitet til å produsere mellom 10 000 -20 000 tonn per år. Bio-ex produksjons anlegg kan tilby deres erfaring og agere raskt på kunde ordrer og med stor fleksibilitet for å møte leverings ønsker.

¤ Bio-ex er ISO 9001 sertifisert og ligger i front på forskning og utvikling (R&D) og alle skumvæsker har detaljert informasjon om sikkerhetsdata vedr. helse, sikkerhet og økologiske data.

Produkter:

Bio-ex produserer en mengde standard og kundetilpassede skumvæsker for alle formål. Braco markedsfører standard fire (4) typer skumvæsker som er dekkende for alle brannvesens normale behov for bekjempelse av alle typer branner og alle lagerføres.

De fire (¤) typene er:

  1. BIO FOR N
  2. BIO FOAM 15
  3. BIO FILM 3
  4. ECOPOL denne fås også som ECOPOL Premium på forespørsel om krav til 1A/1A Hydrocarbon og Polar solvent branner.

Vår erfaring:

Braco AS har representert Bio-ex i Norge i mange år og har veldig god erfaring med de standard skumvæskene som vi lagerfører. Generelt så erfarer vi at kunnskap vedr. typer skumvæsker som er best å benytte til den enkelte type brann er noe mangelfull. Den typen som har festet seg hos alle er AFFF 3 % som også kan inneholde ikke lenger godkjent Fluorin iht. EU regulativ over godkjente stoffer. Stor diskusjon i Sverige om dette mht. bruk av skumvæsker. Gamle skumvæsker bør ikke benyttes men destrueres. Bruk av skumvæsker, kun inneholdende EU godkjente stoffer, forsvinner nok ikke da hvilket senario er verst kun bruk av vann eller vann med skumvæske som reduserer vannmengden med opp til 1/5-del! AFFF 3 % har vært den normale All-round skumvæsken men den er en B-væske og best egnet til flytende væsker som bensin, diesel, parafin etc. For brann i faste materialer som trevirke (hus/ hytter) så er en A-væske 1 % best egnet da penetrerer og skummer bedre. Blandes med kun 0.5 % ved brann i tre og økes til1 % ved flytende væsker. A-væsker 1 % er også mer økonomiske i bruk grunnet lav % innblanding og tilpasset moderne skumsystemer som f.eks. FireDos med trinnløs innblanding fra 0.3 til 1 % men maks. 3 % for B-væsker. Kontakt os for det rette valg.

 www.bio-ex.com