Lukas

 
 
 

 

LUKAS Hydraulik GmbH har siden sent 1940tallet, vært en pioner produsent av hydrauliske produkter. Først kun for industriell bruk men veldig raskt fulgt opp med redningsverktøy. I 1972 var LUKAS den første produsent som utviklet en hydraulisk kutter for redningsarbeid og la derved grunnlaget for hele denne bransjen. Siden 1948 har LUKAS utviklet hydraulisk produkter for et bredt bruker sortiment og i dag kan LUKAS kunder dra nytte av alle disse erfarings år. Ikke kun rednings personale drar nytte av LUKAS kunnskap da LUKAS også tilbyr produkter/ løsninger innenfor Industri og Railway, dvs. på sporingsutstyr som f.eks. levert til Bybanen i Bergen og Oslo Sporveier.

LUKAS er en del av et stort konsern IDEX Corporation som investor i suksessfulle mellomstore produsenter i høyspesialiserte markeder Worldwide. Alle disse firmaer tilhører en gruppe som to ting i fellesskap; «nemlig sterkt teknisk fokus og innovativ styrke». Firmaer som tilhører denne gruppen er bl.a. Vetter og HURST.

Lukas visjon: Pålitelighet i enhver situasjon. En brannmann skal aldri komme i en situasjon hvor en redningsinnsats feiler grunnet ikke tilfredsstillende utstyr. Lukas er selvfølgelig ISO 9001 sertifisert som alle bedrifter under IDEX paraplyen.

Produkter:

I 2010 så presenterte LUKAS som den første produsenten igjen LUKAS eDRAULIC batteridrevet redningsverktøy på verdens største brannmesse Interschutz i Hannover, Tyskland. De andre produsenter «lo litt av dette» da, men relativt raskt kunne de tilby tilsvarende batteriprodukter på markedet. Lukas generasjon 2.0 er på markedet, slankere og lettere enn generasjon 1.0 samt med dobbel så stor batterikapasitet 5.0 Ah Li-lon high-performance batteri. Det skiller seg ut fra alle andre standard batterier siden dette batteri er spesifikt tilpasset Lukas eDRAULIC mht. full kapasitet til tomt samt fulladet etter 12 måneder fortsatt har mellom 85-90 % kraft igjen. Lukas utvikler kontinuerlig kommer nye versjoner for tilpasning til de stadig økende krav for å kunne takle moderne kollisjonssikre biler. Lukas har bl.a. et tett samarbeide med Mercedes-Benz og under Lukas International Dealer Meeting så stilte Mercedes en splitter ny Mercedes S 320 klasse til rådighet for testing av Lukas utstyr.

Vår erfaring:

Braco har representert LUKAS i Norge siden 1978 og i denne perioden solgt flere hundre komplette sett til brannvesen, industri og Forsvaret. Vår erfaring er at Lukas som tysk kvalitetsbedrift absolutt holder hva de lover mht. kvalitet, soliditet og kraft. F.eks. oppgir ikke Lukas kutte kraft i ton enten det er 130 eller 180 ton siden dette tall angir maks. kraft nesten lukket og ikke med reel åpning rundt en stolpe. Vekt og kraft henger fortsatt sammen og spesielt kraft er 1te prioritet og Lukas uttrykker dette flg. «LUKAS-because you never get a second chance».       

www.lukas.com